Haberin DevamıHaberin Devamı
Mersin’in Silifke ilçesinde, seralarda yetiştirilen karadutlar kilosu 120 TL’den tezgahlarda yerini alıyor.
Yaklaşık 250 dönümlük örtü altında üretimi yapılan karadutlar iç piyasaya sunulmasının yanı sıra yurt dışına da gönderiliyor. İşte karadutun faydaları:
Karadut, yüksek oranda C vitamini ve antioksidanlar içerir. Bu özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
Lif açısından zengin olan karadut, bağırsak sağlığını destekler ve sindirimi kolaylaştırır. Kabızlığı önleyici etkisi vardır.
İçerdiği demir sayesinde kansızlığı önlemeye yardımcı olur ve kan yapımını destekler. Bu yüzden özellikle demir eksikliği yaşayan kişiler için faydalıdır.
Antioksidan içeriği sayesinde cildin yaşlanmasını geciktirir ve cilt hücrelerini yeniler. Karadut özü, cilt lekeleri ve akneler için doğal bir çözüm olabilir.
Karadut suyu veya özü, aft ve boğaz enfeksiyonlarına karşı etkili olabilir. Antibakteriyel özelliği sayesinde ağız içindeki yaraların iyileşmesini hızlandırır.
Düşük glisemik indekse sahip olan karadut, kan şekerini ani yükseltmez. Diyabet hastaları için uygun bir meyve olabilir (ancak tüketim miktarına dikkat edilmelidir).
Karadut, içerdiği potasyum ve antioksidanlar sayesinde kan basıncını düzenleyerek kalp hastalıkları riskini azaltabilir.
Karadut, içerdiği flavonoidler ve B vitaminleri sayesinde hafızayı güçlendirebilir ve sinir sistemine olumlu katkılar sağlayabilir.
İçeriğindeki doğal şekerler sayesinde vücuda enerji verir, halsizlik ve yorgunluk hissini azaltır.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
14 Mart 2025SPOR
14 Mart 2025GÜNDEM
14 Mart 2025SPOR
14 Mart 2025SPOR
14 Mart 2025GÜNDEM
14 Mart 2025GÜNDEM
14 Mart 2025