Şifalı çay mevsimi
Son günlerde hepimiz, vücudumuzun bağışıklık sistemi ya zayıflamaya başlarsa diye korkuyoruz. Koronavirüs, grip, nezle gibi bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskiyle yaşıyoruz. Vücut direncinin düşmesi yaraların daha yavaş iyileşmesine, doku iltihaplanmalarına, kaslarda zayıflamalara ve kronik yorgunluk sendromu gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Tam bu noktada devreye giren kış çayları, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı etkin bir koruma sistemi sağlar. Her bitki çayı bileşeninin doğal yapısı birbirinden farklıdır. Bazı bitki çayları aşırı demlendiğinde acılaşır ve bazıları da suda beklediğinde fazlaca şişer. Doğru demleme teknikleri ve doğru miktarda karıştırılan bitkiler ile bağışıklık güçlendirici ilaç etkisine sahip kış çayları elde edebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
GÜL ÇAYI
MALZEMELER
Tüm malzemeleri 4 su bardağı suda kaynatıp servis edin.
OTLU ÇAY
MALZEMELER
Tüm malzemeleri 4-5 dakika boyunca kaynatın.
SOĞUK ALGINLIĞI ÇAYI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bal hariç bütün malzemeler, kabuklu bir şekilde iri iri kesilip tarçın ve karanfille birlikte bir miktar suda kaynatılır. Kaynayınca bardağa süzülüp bir tatlı kaşığı balla içilir.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."